Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Zahraničie

Počet obetí cyklónu v Mjanmarsku sa zvýšil na 145, oznámila junta

Na tomto obrázku z videa padá strom na prázdnu cestu, keď sa k Sittwe v štáte Rakhine v Mjanmarsku približuje cyklón Mocha nedeľu 14. mája 2023. Foto: TASR/AP

Poradný tím mjanmarskej vojenskej junty uviedol, že medzi 145 obeťami sú štyria vojaci, 24 miestnych obyvateľov a 117 príslušníkov moslimskej menšiny Rohingov.

Nepjito 19. mája (TASR) - Na 145 sa zvýšil počet obetí cyklónu Mocha, ktorý v nedeľu (14. mája) zasiahol pobrežie Mjanmarska a juhovýchod susedného Bangladéša. TASR správu prevzala z agentúry AFP, ktorá sa odvoláva na piatkové údaje úradov.

Poradný tím mjanmarskej vojenskej junty uviedol, že medzi 145 obeťami sú štyria vojaci, 24 miestnych obyvateľov a 117 príslušníkov moslimskej menšiny Rohingov. Tí žijú v mjanmarskom Rakhinskom štáte, územie ktorého cyklón zasiahol.

Predstavitelia úradov v Bangladéši pre AFP uviedli, že v spojitosti s cyklónom nedošlo k žiadnym úmrtiam. Mjanmarské úrady Mochu označili za najsilnejšiu smršť, aká tieto dve krajiny zasiahla za obdobie viac než desať rokov.