Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Mladistvému hakerovi z Británie skonfiškovali iPhone a počítačový disk

Ilustračné foto. Foto: TASR

Web spoločnosti TalkTalk napadli vyše 14.000-krát po tom, ako mladík vystavil na internete nedostatky v jej ochrane. Spoločnosť uviedla, že únikom dát jej vznikli škody prevyšujúce 42 miliónov libier.

Londýn 13. decembra (TASR) - Tínedžer, ktorý prenikol do siete veľkej britskej telekomunikačnej spoločnosti a spôsobil jej mnohomiliónové škody, prišiel rozhodnutím súdu o svoj iPhone a počítačový pevný disk.

Sedemnásťročný mladík sa priznal k siedmim hakerským deliktom vrátane dvoch, ktoré sú spojené s kyberútokom na spoločnosť TalkTalk z 21. októbra 2015. Ten ohrozil bezpečnosť osobných údajov zo zákazníckych účtov tejto telekomunikačnej spoločnosti.

Súd pre mladistvých v anglickom Norwichi ho dnes poslal na rok do rehabilitačného zariadenia pre túto vekovú skupinu. Skonfiškoval mu tiež jeho elektronické zariadenia.

Webová stránka TalkTalk bola napadnutá vyše 14.000-krát po tom, ako mladík vystavil na internete nedostatky v jej ochrane. Spoločnosť uviedla, že únikom dát jej vznikli škody prevyšujúce 42 miliónov libier (50,3 mil. eur).

Prokuratúra analyzovala tínedžerovo četovanie na internete a ďalšie digitálne stopy, aby zistila, ako odhalil slabiny webovej stránky uvedenej spoločnosti a zdieľal podrobnosti o nich online.