Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Zahraničie

Mníchovské letisko opäť pozastavilo prevádzku pre mrznúci dážď

Lietadlo Lufthansy je zaparkované na zasneženom mníchovskom letisku v Nemecku. Foto: TASR/AP

Všetky dráhy sú zľadovatené v dôsledku mrznúceho dažďa.

Mníchov 5. decembra (TASR) - Letisko v bavorskom Mníchove v utorok ráno opäť pozastavilo svoju prevádzku, ktorá bola naposledy prerušená len počas uplynulého víkendu. Hovorca letiska pre agentúru DPA potvrdil, že všetky dráhy sú zľadovatené v dôsledku mrznúceho dažďa, informuje TASR.

Podľa hovorcu letisko nebude v utorok od 06.00 do 12.00 h vybavovať žiadne odchádzajúce ani prichádzajúce lety, ktoré budú zrušené alebo odložené na neskôr.

"Prevádzkové priestory budú odmrazené v prvej polovici dňa. Plán je umožniť obnovenie leteckej dopravy od poludnia," citovala DPA vyhlásenie letiska na svojej webovej stránke.

Zároveň je možné, že mníchovské letisko bude musieť z bezpečnostných dôvodov zrušiť aj väčšinu letov naplánovaných na druhú polovicu dňa, upozorňuje vyhlásenie.

Najnovšie obmedzenie prevádzky letiska v Mníchove prichádza len 48 hodín po jej obnovení. Bavorsko v piatok zasiahlo husté sneženie, v dôsledku čoho boli počas víkendu zrušené stovky odletov a príletov. Obmedzená bola tiež železničná i cestná doprava.