Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Zahraničie

Moderátor Tucker Carlson opúšťa televíznu stanicu Fox News

Na archívnej snímke z 2. marca 2017 známy americký moderátor televíznej stanice Fox News Tucker Carlson pózuje počas svojej populárnej večernej relácie Tucker Carlson Tonight v New Yorku. Foto: TASR - AP

Často robil rozhovory s bývalým republikánskym prezidentom Donaldom Trumpom a mnohí ho kritizovali za rasistickú a nenávistnú rétoriku, píše AFP.

New York 24. apríla (TASR) - Známy americký moderátor Tucker Carlson opúšťa vplyvnú televíziu Fox News. K jeho prekvapivému odchodu prichádza niekoľko dní po mimosúdnom urovnaní sporu konzervatívnej televízie s výrobcom volebných systémov. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

"Fox News Media a Tucker Carlson sa dohodli na rozchode. Ďakujeme mu za jeho službu spoločnosti v roli moderátora a predtým ako prispievateľa," uviedla stanica v pondelkovom vyhlásení.

Carlson (53) patril k najznámejším osobnostiam Fox News. Jeho populárnu večernú reláciu Tucker Carlson Tonight sledovalo v hlavnom vysielacom čase najmä pravico zmýšľajúce publikum.

Často robil rozhovory s bývalým republikánskym prezidentom Donaldom Trumpom a mnohí ho kritizovali za rasistickú a nenávistnú rétoriku, píše AFP.

Stanica Fox News sa nedávno dohodla na mimosúdnom urovnaní sporu s výrobcom volebných zariadení Dominion Voting System. Od televízie žiadal odškodné vo výške 1,6 miliardy dolárov za ohováranie. Fox News sa dohodla na sume 787,5 milióna dolárov (717 miliónov eur).

Firma Dominion Voting Systems zažalovala Fox News v marci 2021, lebo televízia údajne vedome propagovala falošné tvrdenia Trumpa, že jej volebné zariadenia boli použité na zmanipulovanie volieb.

Stanica Fox News odmietla ohováranie a tvrdila, že o Trumpových obvineniach iba informovala a nepodporovala ich. Odvolávala sa na právo slobody prejavu podľa prvého dodatku ústavy USA.