Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 28. máj 2024Meniny má Viliam
< sekcia Zahraničie

Šéfka európskej diplomacie rokovala v Kyjeve s ukrajinským prezidentom

Ukrajinský prezident Petro Porošenko a vysoká predstaviteľka pre zahraničné veci a bezpečnostnú politiku Federica Mogheriniová si podávajú ruky po tlačovej konferencii 9. novembra 2015 v Kyjeve. Foto: TASR/AP

Napriek prímeriu sa na východe Ukrajiny množia v ostatných dňoch prestrelky medzi proruskými separatistami a príslušníkmi ukrajinských vládnych jednotiek.

Kyjev 9. novembra (TASR) - Na realizáciu obsahu minských mierových dohôd v plnom rozsahu vyzvala dnes počas návštevy Ukrajiny v Kyjeve šéfka európskej diplomacie Federica Mogheriniová.

Podľa jej slov po stretnutí s ukrajinským prezidentom Petrom Porošenkom jestvuje na tejto ceste istý pokrok. Napriek prímeriu sa však na východe Ukrajiny množia v ostatných dňoch prestrelky medzi proruskými separatistami a príslušníkmi ukrajinských vládnych jednotiek, dodala.

Najvyšší ukrajinský predstaviteľ informoval o Mogheriniovej uistení, že Brusel zachová sankcie uvalené voči Ruskej federácii až do ukončenia procesu realizácie minských dohôd, informovala tlačová agentúra DPA.

Medzi dohodnutými krokmi je aj úplné stiahnutie cudzích ozbrojených síl z oblasti konfliktu na východe Ukrajiny.

Federicu Mogheriniovú očakáva po rokovaniach v Kyjeve v utorok návšteva Gruzínska.