Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Zahraničie

MOJŽITA: Pustenie politických väzňov je kalkulom prezidenta Bieloruska

Hosťom Pavla Demeša v relácii SVET Tu a Teraz je slovenský veľvyslanec v Minsku Miroslav Mojžita, ktorý hovorí o vnútropolitickom dianí v Bielorusku a medzinárodných vzťahoch tejto krajiny. Foto: Tablet.TV

Hosťom Pavla Demeša v relácii SVET Tu a Teraz je slovenský veľvyslanec v Minsku Miroslav Mojžita, ktorý hovorí o vnútropolitickom dianí v Bielorusku a medzinárodných vzťahoch tejto krajiny.

Bratislava 2. septembra (TABLET.TV) – Prepustenie šiestich politických väzňov v Bielorusku je výsledkom dlhodobého procesu a otázka politických väzňov už momentálne v tejto krajine neexistuje. Podľa vedúceho Zastupiteľského úradu Slovenskej republiky v Minsku Miroslava Mojžitu išlo o jasné politické rozhodnutie, ktoré je vykalkulované pred októbrovými prezidentskými voľbami.

Ako uviedol M. Mojžita, náš minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák bol v dialógu s bieloruskými predstaviteľmi ohľadom prepustenia väzňov mimoriadne aktívny a rovnako aktívne vystupoval aj v Bruseli.

Fakt, že došlo k prepusteniu politických väzňov, vytvára predpoklady pre väčšiu otvorenosť európskych ekonomík voči Bielorusku, myslí si M. Mojžita.


SVET TU A TERAZ by terazmedia