Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

Moldavsko zablokovalo vyše 20 webových stránok ruských médií

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Moldavská Informačná a bezpečnostná služba zaradila na zoznam aj známe ruské štátne televízie vrátane NTV, RT, Ren TV či štátnej televíznej a rozhlasovej spoločnosti VGTRK.

Kišiňov 24. októbra (TASR) - Moldavsko v utorok zablokovalo prístup na 22 webových stránok ruských médií a označilo ich za súčasť informačnej vojny Moskvy proti krajine. TASR správu prevzala z agentúry Reuters.

Moldavská Informačná a bezpečnostná služba (SIS) zaradila na zoznam aj známe ruské štátne televízie vrátane NTV, RT (niekdajšej Russia Today), Ren TV či štátnej televíznej a rozhlasovej spoločnosti VGTRK.

Vo vyhláške zverejnenej on-line sa uvádza, že poskytovatelia internetu dostali nariadenie stránky okamžite zablokovať. Niektoré z nich pri kontrole reportéra Reuters v Kišiňove po vydaní nariadenia stále fungovali.

Ruské úrady sa k rozhodnutiu Kišiňova bezprostredne nevyjadrili.

Moldavský parlament v júni 2022 schválil zákaz vysielania ruských spravodajských programov s cieľom zabrániť šíreniu propagandy zo strany Moskvy v súvislosti s vojnou na Ukrajine. Moldavské televízie tak môžu vysielať už len ruské zábavné relácie, politické ani analytické programy povolené nie sú.