Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Morava vydala po deviatich dňoch telo posledného z trojice vodákov

Rieka Morava Foto: TASR

Rieka Morava patrí k nebezpečným riekam, v ostatných rokoch v nej prišlo o život niekoľko vodákov.

Brno 10. mája (TASR) - V rieke Morave našli dnes ráno policajti telo druhého z dvojice vodákov, ktorí boli nezvestní od 1. mája, informoval server iDNES.cz.

Telo jeho šesťročnej dcéry a 28-ročného kamaráta, s ktorými sa vydal na splav časti rieky Moravy, objavili policajní potápači vo štvrtok večer neďaleko od jej sútoku s Veličkou.

Hovorkyňa polície Kamila Haraštová povedala, že telo muža sa zachytilo o kmeň asi dva kilometre od nálezu tela prvého utopenca.

Príčiny tragédie nie sú podľa Českého rozhlasu zatiaľ objasnené - rieka Morava bola v daný deň pokojná a nehrozilo veľké nebezpečenstvo. Deväťdňové pátranie polície i hasičov komplikovalo zlé počasie a množstvo popadaných stromov vo vode, pod ktoré sa policajní potápači ťažko dostávali.

Rieka Morava patrí k nebezpečným riekam, v ostatných rokoch v nej prišlo o život niekoľko vodákov. V roku 2011 zahynuli vo valci pod haťou v Řepčíne počas školského výletu na rafte 13-ročný chlapec s učiteľkou a vodáckym inštruktorom, ktorí mu prišli na pomoc.