Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Zahraničie

Moskva si po útoku na ambasádu v Ottawe predvolala kanadského vyslanca

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Pokiaľ ide o incidenty, ruské ministerstvo uviedlo, že v jednom prípade neznáma osoba hodila na pozemok ruského veľvyslanectva v Ottawe zápalnú fľašu.

Moskva 19. septembra (TASR) - Ruské ministerstvo zahraničných vecí si v pondelok v Moskve predvolalo veľvyslanca Kanady, aby mu tlmočilo svoj protest v súvislosti s útokmi na budovu ruskej ambasády v Ottawe. Informovala o tom agentúra Reuters.

Pokiaľ ide o incidenty, ruské ministerstvo uviedlo, že v jednom prípade neznáma osoba hodila na pozemok ruského veľvyslanectva v Ottawe zápalnú fľašu. Pri druhom incidente "agresívni" demonštranti údajne zablokovali aj vchod do konzulárnej časti veľvyslanectva.

Televízia CBC News požiadala o vyjadrenie políciu v Ottawe, ruské veľvyslanectvo i kanadský rezort diplomacie, ale ich reakciu zatiaľ nemá k dispozícii.

Reportér CBC News však v areáli veľvyslanectva a jeho okolí nevidel žiadne zjavné stopy po vandalizme alebo poškodení.

Televízia CBC News pripomenula, že mesto Ottawa v marci - ako prejav solidarity a podpory Ukrajine a jej ľudu - nainštalovalo pozdĺž ulice Charlotte Street v štvrti Sandy Hill – priamo pred veľvyslanectvom - pouličné tabule s nápisom "Free-Libre Ukraine" (Slobodná Ukrajina).