Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

Rusko tvrdí, že zmarilo pokus proukrajinských militantov o prienik

Na archívnej snímke z 29. septembra 2022 ruskí vojaci nastupujú do vlaku na železničnej stanici vo Volgorodskej oblasti na juhozápade Ruska. Foto: TASR/AP

Ruská strana tvrdí, že diverzným a prieskumným skupinám sa nepodarilo dostať na ruské územie.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Moskva 15. marca (TASR) - Moskva v piatok uviedla, že odrazila všetky pokusy proukrajinských bojovníkov o obsadenie územia v ruských pohraničných oblastiach. TASR informuje podľa agentúry AFP, ktorá pripomína, že tento týždeň pred ruskými prezidentskými voľbami došlo k nárastu počtu útokov takéhoto typu.

"Za uplynulé tri dni, od 12. do 14. marca, vojaci ruských ozbrojených síl... zmarili všetky pokusy ukrajinských militantov preraziť na územie Belgorodskej a Kurskej oblasti v Ruskej federácii," uviedol ministerstvo obrany v Moskve v piatkovom vyhlásení.

Kým ruská strana tvrdí, že diverzným a prieskumným skupinám sa nepodarilo dostať na ruské územie, predstaviteľ ukrajinskej vojenskej rozviedky Andrij Jusov uviedol, že sabotážne skupiny zmenili spomínané dve pohraničné oblasti Ruska - Belgorodskú a Kurskú - na "zóny aktívnych bojových operácií".