Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Motív činu vodiča z Cuxhavenu nie je zatiaľ známy, uväznený mlčí

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Dvadsaťdeväťročný podozrivý bol v čase činu evidentne pod vplyvom alkoholu.

Berlín 27. novembra (TASR) - Na vodiča, ktorý v nedeľu v skorých ranných hodinách vrazil motorovým vozidlom do skupiny ľudí pred diskotékou v Cuxhavene v nemeckej spolkovej krajine Dolné Sasko, uvalili vyšetrovaciu väzbu. Informoval o tom v pondelok večer Severonemecký rozhlas (NDR) s odvolaním sa na policajné zdroje.

Na muža, ktorý zatiaľ mlčí o motívoch činu, vydali zatykač pre dôvodné podozrenie z trestného činu sedemnásobného pokusu o vraždu. Súvisí to s faktom, že udalosť má medzičasom sedem poškodených.

Siedma osoba vyviazla podobne ako ďalších päť s ľahkými zraneniami, jedna utrpela ťažké zranenia.

Prevádzkovatelia diskotéky popreli, že by pred incidentom došlo v jej priestoroch ku konfliktu, ktorého dôsledkom mohol byť počin vodiča.

Dvadsaťdeväťročný podozrivý bol v čase činu evidentne pod vplyvom alkoholu, uviedol policajný hovorca a dodal, že do skupiny ľudí pred diskotékou narazil úmyselne. Výsledky analýzy jeho krvi budú však známe až na sklonku týždňa.

Politický motív činu polícia na základe doterajších poznatkov vyšetrovateľov vylúčila, avšak v objasňovaní jeho pozadia pokračuje.