Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zahraničie

Motoristov zachránila po havárii z mrazivej vody v Nórsku sauna

Ilustračné foto. Foto: TASR/Andrej Galica

Na videu nakrútenom svedkami nehody vidno elektromobil Tesla čiastočne potopený vo vode a dvoch ľudí na jeho streche.

Oslo 1. februára (TASR) - Dvoch motoristov, ktorí sa vo štvrtok po havárii auta ocitli v mrazivej vode fjordu pri nórskej metropole Oslo, zachránila plávajúca sauna. Informovala o tom nórska polícia. TASR prevzala správu z tlačovej agentúry AFP.

Na videu nakrútenom svedkami nehody vidno elektromobil Tesla čiastočne potopený vo vode a dvoch ľudí na jeho streche.

"Keď auto skončilo vo vode, boli vo vnútri dvaja ľudia," napísala nórska polícia na sociálnej sieti X (predtým Twitter). "Z vody ich vytiahla plávajúca sauna," dodala.

V Oslofjord pri nórskom hlavnom meste si možno prenajať niekoľko plávajúcich sáun vrátane motorizovaných. Na videu vidieť, ako sa auto potápa a vtedy ľudia z plávajúcej sauny pomôžu motoristom dostať sa z mrazivej vody.

"Jeden z hostí ku mne pribehol a povedal mi, že vo vode pristálo auto. Naplno som zrýchlil a uháňal smerom k tým ľuďom," povedal "kapitán" plávajúcej sauny Nicholay Nordahl pre nórsky denník VG. "S pomocou dvoch hostí sme ich vytiahli. V saune sa rozohriali, dodal.

"Zachránili nám život," povedal majiteľ auta pre denník VG. Dodal, že si myslel, že auto je zaparkované, keď stlačil plynový pedál. "Ale auto vyrazilo a spadlo do vody. Bol to strašný pocit," vyhlásil.

Pomocou odťahovacieho vozidla z vody vytiahli aj utopené auto.