Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Zahraničie

Možnosť teroristických útokov počas olympijských hier v Brazílii stúpa

Socha Krista Vykupiteľa, ktorá sa vypína nad brazílskym Riom de Janeiro, archívne foto Foto: TASR/AP

Luis Alberto Sallaberry povedal, že útoky v iných krajinách a narastajúci počet Brazílčanov sympatizujúcich s extrémistickým Islamským štátom (IS) zvýšili možnosť teroristického činu v Brazílii.

Sao Paulo 15. apríla (TASR) - Brazília by sa tento rok, keď bude hostiť olympijské hry, mohla stať cieľom útokov islamských militantov, varoval riaditeľ protiteroristickej sekcie brazílskej tajnej služby.

Luis Alberto Sallaberry povedal, že útoky v iných krajinách a narastajúci počet Brazílčanov sympatizujúcich s extrémistickým Islamským štátom (IS) zvýšili možnosť teroristického činu v Brazílii. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

Sallaberry hovoril na konferencii o verejnej bezpečnosti, ktorá sa konala tento týždeň, o možných hrozbách počas olympijských hier v Riu de Janeiro.

Povedal, že výhražná správa, ktorá sa objavila na Twitteri koncom minulého roka, je dôveryhodná. Jej autorom bol Francúz, ktorý konvertoval na islam. Maxime Hauchard v správe uviedol, že Brazília je ďalším cieľom Islamského štátu.