Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zahraničie

Musk a Zuckerberg sa pobijú v Taliansku

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Minister Sangiuliano vylúčil, že sa súboj uskutoční v hlavnom meste Rím.

Rím 11. augusta (TASR) - Zápas miliardárov Elona Muska a Marka Zuckerberga sa uskutoční v Taliansku na zatiaľ nešpecifikovanej lokalite. Informoval o tom Musk po stretnutí s talianskou premiérkou Giorgiou Meloniovou a ministrom kultúry Gennarom Sangiulianom. TASR správu prevzala za agentúry DPA.

"(Meloniová a Sangiuliano) súhlasili s veľkolepým priestorom," vyhlásil Musk na svojej platforme X, donedávna známej ako Twitter. Nešpecifikoval však, kde sa zápas odohrá.

Nedávno sa objavili špekulácie, že by sa zápas miliardárov mohol uskutočniť v rímskom Koloseu. Minister Sangiuliano však vylúčil, že sa súboj uskutoční v hlavnom meste Rím. Na priamom prenose, ktorý bude prebiehať na platforme X a Meta, však bude podľa Muska zobrazená staroveká verzia Ríma.

"Premýšľame o tom, ako zorganizovať veľké charitatívne a historické podujatie a zároveň rešpektovať a plne chrániť pamiatky," poznamenal Sangiuliano po stretnutí s Muskom, s ktorým viedol podľa svojich slov dlhú a priateľskú konverzáciu.

Vzhľadom na nejednotné vyjadrenia nie je podľa DPA jasné, kam poputujú vyzbierané peniaze. Podľa Sangiulianiho sa plánuje značná suma - niekoľko miliónov eur - darovať dvom významným talianskym detským nemocniciam. Musk však na platformu X napísal, že celý výťažok z akcie dostanú veteráni.

O organizovanie zápasu sa podľa Muska postará jeho a Zuckerbergova spoločnosť, a teda nie najprestížnejšia organizácia zmiešaných bojových umení UFC.