Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Muž, ktorý prežil útok na klub Bataclan, spáchal samovraždu

Na archívnej snímke záchranári evakuujú ženu z koncertnej sály Bataclan, kde došlo k teroristickým útok v piatok, 13. novembra 2015. Foto: TASR/AP

Guillaume v dôsledku psychickej traumy navštevoval psychiatra i psychológa.

Paríž 26. novembra (TASR) - Útok džihádistického komanda v parížskom koncertnom klube Bataclan si vyžiadal ďalšiu obeť - pred týždňom totiž spáchal samovraždu jeden z ľudí, ktorí sa pred dvoma rokmi nachádzali priamo na mieste činu. Informoval o tom v noci na nedeľu spravodajský portál RTL.

Muž identifikovaný ako Guillaume bol 13. novembra 2015 v klube Bataclan na koncerte americkej skupiny Eagles of Death Metal, keď tam preniklo komando džihádistov, ktorí začali strieľať do ľudí. Zahynulo pri tom 90 osôb.

Guillaume v dôsledku psychickej traumy navštevoval psychiatra i psychológa. Pomoc rodiny i organizácií združujúcich obete útokov či pozostalých odmietal. "Chcel byť sám," napísala na svojej stránke na sieti Facebook organizácia nazvaná 13 novembre: Fraternité et Vérité (13. november: Bratstvo a pravda).

Toto združenie vo svojom vyhlásení zdôraznilo, že je dôležité, aby si preživší uvedomili, že potrebujú pomoc a podporu rodiny, priateľov či odborníkov a mali by ju aj prijať, "lebo psychická trauma z atentátov je hlboká, trvalá. Treba sa ňou zaoberať a liečiť ju".

RTL uviedla, že Guillaume spáchal samovraždu v noci na 19. novembra.