Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Zahraničie

Muž, ktorý vo Varšave ohrozoval ľudí granátom,je podozrivý z terorizmu

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Udalosť sa odohrala v pondelok vo varšavskej štvrti Krakovské predmestie počas spomienkového pochodu za Poliakov zavraždených počas druhej svetovej vojny.

Varšava 13. júla (TASR) - Poľská prokuratúra v stredu oznámila, že začala vyšetrovanie v prípade 31-ročného muža, ktorý v pondelok na rušnú ulicu vo Varšave umiestnil delostrelecký granát. Muž je podozrivý z terorizmu a v prípade usvedčenia hrozí až osem rokov za mrežami. TASR správu prevzala z agentúry AP a denníka Gazeta Wyborcza.

Prokuratúra podozrieva muža z terorizmu a vyvolania vážneho pocitu ohrozenia, hoci pri incidente nikto neutrpel zranenia, uviedol hovorca prokuratúry Karol Borchólski.

Udalosť sa odohrala v pondelok vo varšavskej štvrti Krakovské predmestie počas spomienkového pochodu za Poliakov zavraždených počas druhej svetovej vojny. Zúčastnilo sa na ňom približne 300 osôb.

Muž vytiahol z plecniaku "podozrivý predmet", ktorý však nevybuchol. Polícia z Krakovského predmestia následne evakuovala viac ako 1000 ľudí. Motívy mužovho konania nie sú známe.

Polícia po zadržaní podozrivého uviedla, že výbuch delostreleckého granátu, ktorý zatiaľ skúmajú experti, by potenciálne mohol spôsobiť veľké škody.