Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 5. jún 2024Meniny má Laura
< sekcia Zahraničie

Muž odsedel vo väzení trest za odsúdeného kamaráta

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Väzenskí predstavitelia dnes uviedli, že totožnosť nepravého odsúdenca odhalili až vtedy, keď ho podmienečne prepustili po odpykaní približne dvoch tretín trestu.

Štokholm 28. septembra (TASR) - Muž odsúdený vo Švédsku za pašeráctvo obalamutil väzenských predstaviteľov tak, že poslal do väzenia svojho kamaráta, aby zaňho odpykal väčšinu ročného trestu.

Väzenskí predstavitelia dnes uviedli, že totožnosť nepravého odsúdenca odhalili až vtedy, keď ho podmienečne prepustili po odpykaní približne dvoch tretín trestu, udeleného jeho priateľovi a skutočnému páchateľovi. Nie je jasné, či "ochotného" muža potrestajú za zavádzanie väzenských úradov.

Elisabeth Lagerová zo Švédskej väzenskej a probačnej služby dnes oznámila, že začiatkom tohto roka bol vydaný medzinárodný zatykač na skutočného vinníka, odsúdeného už v roku 2008 za sériu trestných činov pašovania.

Švédske médiá informovali, že odsúdený pašerák ušiel do Ázie a zaplatil svojmu kamarátovi za "službu", teda za "pobyt" vo väznici. Lagerová odmietla uviesť mená oboch mužov.