Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Mŕtvym mužom podozrivým z bombových útokov v Austine je M. A. Conditt

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Od 2. marca došlo v Austine k štyrom výbuchom balíkových bômb, pri ktorých zahynuli dvaja ľudia a štyri osoby utrpeli zranenia.

Austin 21. marca (TASR) - Mŕtvym mužom podozrivým z bombových útokov v texaskej metropole Austin je Mark Anthony Conditt, uviedol v stredu tlačovej agentúre AP nemenovaný predstaviteľ americkej polície.

Starosta mesta Pflugerville, Victor Gonzales, pre AP povedal, že podozrivý žil v jeho meste, ktoré sa nachádza na okraji Austinu, a to neďaleko od miesta prvých štyroch bombových útokov.

Úrady už skôr opísali podozrivého iba ako 24-ročného belocha. Vtedy vysvetlili, že jeho meno zverejnia až po tom, čo oboznámia jeho príbuzných.

Muž zomrel v stredu skoro ráno miestneho času po tom, čo pomocou výbušného systému spáchal vo svojom aute samovraždu. Informoval o tom denník American-Statesman s odvolaním sa na vyhlásenie polície v Austine.

Polícia v štáte Texas muža prenasledovala v súvislosti s nedávnymi bombovými útokmi v Austine a narazila na jeho vozidlo pred hotelom v mestečku Round Rock ležiacom neďaleko Austinu. Keď ho policajti donútili zastaviť a k jeho vozidlu sa začala približovať policajná zásahová jednotka, muž odpálil nálož, ktorú mal v aute. Pri zásahu utrpel ľahké zranenia jeden policajt.

Od 2. marca došlo v Austine k štyrom výbuchom balíkových bômb, pri ktorých zahynuli dvaja ľudia a štyri osoby utrpeli zranenia. Ďalšia bomba vybuchla v utorok v distribučnom sklade firmy FedEx v meste Schertz, vzdialenom približne 100 kilometrov južne od Austinu. Balíček, pravdepodobne obsahujúci nevybuchnutý nástražný systém, sa našiel v utorok aj v distribučnom sklade FedEx-u v Austine.