Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Muž podstúpil plastickú operáciu a potom deväť mesiacov vykrádal domy

Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo

Polícia v Južnej Kórei dnes informovala, že muž, ktorý sedel pred desiatimi rokmi vo väzení za krádež, potom podstúpil plastickú operáciu, aby zatajil svoju totožnosť.

Soul 30. marca (TASR) - Polícia v Južnej Kórei dnes informovala, že muž, ktorý sedel pred desiatimi rokmi vo väzení za krádež, potom podstúpil plastickú operáciu, aby zatajil svoju totožnosť, a vlani v apríli sa vydal na deväťmesačnú sériu krádeží. Počas tohto vyčíňania získal hotovosť a tovar za vyše 479.000 dolárov.

Muža (35) zatkli 23. marca za 87 lúpeží po celej Južnej Kórei, uviedol dnes agentúre Reuters do telefónu policajt v meste Inčchon.

Policajt spresnil, že podozrivý muž bol v roku 2005 vo väzení za lúpež a potom podstúpil plastickú operáciu, pri ktorej mu zmenili tvar sánky, a takisto procedúry na predĺženie končatín, aby dosiahol väčšiu výšku.

Podozrivý sa k novým lúpežiam priznal, ale tvrdil, že operáciu absolvoval preto, lebo nebol spokojný so svojím vzhľadom.

V Južnej Kórei je viac ako 4000 kliník plastickej chirurgie a vykoná sa tam najväčší počet kozmetických zásahov na svete.

Podozrivý si vymyslel a vyrobil vlastné nástroje na znefunkčnenie digitálnych zámkov, pomocou ktorých sa vlámal do domov, uviedol ešte policajt.