Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zahraničie

Muž odišiel zo zamestnania kvôli číslu 666 vo svojom daňovom formulári

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Spoločnosť uviedla, že číslo na Slonopasovom daňovom formulári bola radová číslovka znamenajúca, že dokument bol odoslaný poštou ako 666. v poradí.

Nashville 7. februára (TASR) - Istý údržbár z amerického štátu Tennessee odišiel zo svojho zamestnania, pretože jeho formulár na daň z príjmu mal poradové číslo 666. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na miestne zdroje.

Walter Slonopas (52) pre denník Tennessean uviedol, že prijatím tohto čísla by upísal svoju dušu diablovi. Číslo 666 sa totiž v biblickej knihe Zjavenie Jána, popisujúcej koniec sveta, považuje za "číslo šelmy".

Spoločnosť, ktorá má na starosti výplaty pre zamestnancov firmy Contech Casting LLC, uviedla, že číslo na Slonopasovom daňovom formulári bola radová číslovka znamenajúca, že dokument bol odoslaný poštou ako 666. v poradí.

Slonopas prezradil, že s číslami mal problém už aj predtým. Kedysi mu pridelili identifikačné číslo 668, ktorým sa mal hlásiť pri príchode do práce, avšak v dôsledku chyby mu pridelili číslo 666. Po jeho sťažnosti mu číslo vymenili.

Hovorca firmy Contech oznámil, že mužovi chcú vystaviť nový formulár a znovu ho prijať do zamestnania. Ten však vraví: "Boh pre mňa znamená viac ako peniaze."