Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Zahraničie

Muž prepichoval potraviny injekčnou striekačkou, zatkla ho polícia

Ilustračné foto Foto: TABLET.TV

Muža zadržali pre podozrenie z ohrozenia verejného zdravia. O obsahu injekčných striekačiek zatiaľ nie je nič známe.

Londýn 26. augusta (TASR) - Britská polícia zatkla muža podozrivého z toho, že v troch londýnskych supermarketoch kontaminoval potraviny pomocou injekčných striekačiek. Úrady varovali ľudí, ktorí v stredu večer nakúpili potraviny v troch obchodoch na ulici Fulham Palace Road, aby tento tovar vyhodili. Informovala o tom vo štvrtok britská spravodajská stanica BBC.

Podozrivý v obchodoch Sainsbury's Local, Tesco Express a Little Waitrose v západolondýnskej štvrti Fulham injekčnou striekačkou prepichoval okrem iného hotové jedlá určené na ohriatie alebo mäsové výrobky. Polícia bola privolaná na miesto v stredu okolo 20.40 h SELČ po tom, ako muž vykrikoval na okoloidúcich, ktorí naňho upozornili. Muža zadržali pre podozrenie z ohrozenia verejného zdravia. O obsahu injekčných striekačiek zatiaľ nie je nič známe.

"Momentálne nie je známe, koľko produktov bolo kontaminovaných alebo akou látkou," uviedla londýnska Metropolitná polícia (MPS). Okolnosti incidentu, ako aj to, či muž kontaminoval potraviny aj v iných obchodoch, sú predmetom vyšetrovania.