Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Zahraničie

Muž sa priznal k brutálnej vražde manželky na terase bytu v Berlíne

Oznámila to dnes nemecká polícia. Svedkovia uviedli, že 32-ročný muž v pondelok večer kričal "Alláhu akbar" (Boh je veľký), a pritom bodal matku šiestich detí.

Berlín 5. júna (TASR) - Muž sa priznal k dobodaniu manželky na smrť na strešnej terase obytného bloku v nemeckej metropole Berlín a k odrezaniu hlavy od tela pred zrakmi susedov. Oznámila to dnes nemecká polícia.

Svedkovia uviedli, že 32-ročný muž v pondelok večer kričal "Alláhu akbar" (Boh je veľký), a pritom bodal matku šiestich detí. Zločin sa stal v tureckej štvrti Kreuzberg neďaleko centra Berlína.

Detektívi predpokladajú, že sudcovia pošlú muža na psychiatrickú kliniku. O deti sa teraz starajú sociálne úrady.

Berlínsky štátny zákonodarca Özcan Mutlu, ktorý v minulosti žil v uvedenom obytnom bloku, vyzval v interview na väčšiu ochranu manželiek, pochádzajúcich zo zahraničia a žijúcich v obrovskej tureckej komunite v Berlíne.

"Ženy, ktoré sa prichádzajú do tejto krajiny vydať a vôbec nerozprávajú po nemecky, ktoré nemajú priateľov a sú zvyknuté na menšie práva, musia mať istotu, že náš štát ich ochráni," povedal pre agentúru DPA Mutlu, etnický Turek a člen zákonodarného zhromaždenia za Stranu zelených.

Mutlu dodal, že obeť vyrastala vo východnom Turecku, pričom jej manžel vyrastal v Nemecku. Dvojica sa podľa slov zákonodarcu často hádala, ale tureckí a arabskí obyvatelia domu sa zdráhali do situácie zasiahnuť. Polícia neuviedla podrobnosti o pôvode manželov.