Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

Muž sa priznal k vražde tehotnej manželky, obvinil ju zo zabitia detí

Na archívnej snímke z 16. augusta 2018 Christopher Watts prichádza do súdnej siene v americkom Greeley. Foto: TASR/AP

Ženu objavili v plytkom hrobe na pozemku firmy neďaleko nádrže s ropou, kde boli ukryté telá oboch detí.

Denver 21. augusta (TASR) - Muž z amerického štátu Colorado, obvinený z vraždy svojej tehotnej manželky a dvoch maloletých dcér, sa v pondelok priznal, že ženu uškrtil. Vyšetrovateľom tvrdil, že tak urobil v afekte po tom, čo jeho manželka zabila ich dve dcéry vo veku tri a štyri roky, informuje agentúra AP.

Christopher Watts (33) sa nachádza vo väzbe od stredy minulého týždňa, keď ho zadržali pre podozrenia, že vyvraždil svoju rodinu. Nezvestnosť Shanann Wattsovej (34) a jej dvoch dcér Belly (4) a Celeste (3) nahlásila v pondelok Wattsovej priateľka po tom, čo žena neodpovedala na hovory ani na esemesky. Watts následne vystúpil v miestnych médiách, kde prosil svoju rodinu o návrat domov.

Vyšetrovatelia krátko po jeho zadržaní oznámili, že na pozemku ropnej spoločnosti, kde bol Watts zamestnaný ako operátor, našli všetky tri telá. Ženu objavili v plytkom hrobe na pozemku firmy neďaleko nádrže s ropou, kde boli ukryté telá oboch detí. Žena bola v čase smrti v 15. týždni tehotenstva.

Vyšetrovatelia sa domnievajú, že vrážd sa Watts dopustil v rodinnom dome na predmestí Denveru krátko po tom, ako sa jeho manželka v pondelok nadránom miestneho času vrátila zo služobnej cesty v Arizone. Manželia mali údajne "emotívny rozhovor", počas ktorého Watts žene oznámil, že sa chce rozviesť, píše spravodajská stanica CNN.

Podozrivý muž v pondelok vyhlásil, že sa stal svedkom, ako Wattsová následne uškrtila mladšie dieťa, pričom staršie už v tom čase bolo mŕtve.

Wattsa v pondelok obžalovali z vraždy prvého stupňa, manipulácie s mŕtvymi telami a nezákonného ukončenia tehotenstva. Vyšetrovatelia podľa CNN tvrdia, že Watts mal vzťah s kolegyňou zo svojho pracoviska.