Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Zahraničie

Muž skočil do Niagarských vodopádov a prežil

Muž, ktorý sa dnes vrhol do Niagarských vodopádov a pokúsil sa tak spáchať samovraždu, sa nachádza v kanadskej nemocnici v stabilizovanom stave. Foto: TASR/AP

Muž je iba treťou známou osobou, ktorá prežila skok do vodopádov bez bezpečnostného vybavenia.

Niagara Falls 22. mája (TASR) - Muž, ktorý sa dnes vrhol do Niagarských vodopádov a pokúsil sa tak spáchať samovraždu, sa nachádza v kanadskej nemocnici v stabilizovanom stave.

Muž je iba treťou známou osobou, ktorá prežila skok do vodopádov bez bezpečnostného vybavenia.

Svedkovia uviedli polícii, že videli, ako muž ráno preliezol zábradlie v kanadskej časti Niagarských vodopádov známej pod názvom Horseshoe Falls (má tvar podkovy) a skočil do rieky Niagara. Na hladine sa vynoril neďaleko pozorovacej plošiny a sám dokázal doplávať na breh.



Záchranári, ktorých spustili dolu k mužovi, uviedli, že zrejme utrpel zranenia hrudníka, vrátane zlomených rebier a kolapsu pľúc. Letecky ho previezli do Všeobecnej nemocnice v meste Hamilton v kanadskej provincii Ontário. Hovorkyňa nemocnice informovala, že muž bol dnes dopoludnia miestneho času v stabilizovanom stave.



Niagarské vodopády sa rozkladajú na východnej hranici medzi USA a Kanadou. Nie sú pozoruhodné svojou výškou, patria však k najmohutnejším na svete.