Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Zahraničie

Ostreľovači zabili muža, ktorý zaútočil na sídlo polície v Dallase

Polícia hliadkuje po streľbe v Dallase 13. júna 2015 Foto: TASR/AP

Šéf polície v Dallase uviedol, že s mužom v dodávke, ktorý sa identifikoval ako James Boulware, komunikujú policajní vyjednávači.

Dallas 13. júna (TASR) - Americkí policajní ostreľovači zabili muža, ktorý dnes zaútočil na veliteľstvo polície v texaskom Dallase. Ozbrojenca zneškodnili niekoľko hodín po útoku, oznámila agentúra Reuters.

Muž v opancierovanej dodávke vypálil v noci nadnes z automatickej pušky niekoľko výstrelov na budovu policajného riaditeľstva v americkom meste Dallas a policajtom oznámil, že pred budovou je uložená bomba. Následne z miesta činu ušiel, prenasledovaný desiatkami policajných áut.

Ostreľovači útočníka zabili až o niekoľko hodín, keď ho zasiahli cez okno jeho dodávky, odstavenej na parkovisku pred reštauráciou rýchleho občerstvenia na predmestí Hutchins, asi 16 kilometrov južne od Dallasu.

Miestna polícia potvrdila, že podozrivý muž zahynul, ale jeho identitu určí až súdna pitva. V dodávke podozrivého sa našli dve rúrkové bomby plné klincov a skrutiek, ktoré zneškodnili policajní experti.

Vyšetrovatelia zatiaľ nepoznajú motív útoku. Predpokladajú však, že páchateľ nemal ďalších komplicov ani napojenie na teroristické skupiny. Svojím počínaním chcel zrejme riešiť svoju osobnú životnú krivdu. Podľa miestnych médií išlo o muža, ktorému úrady odobrali syna.

Polícia označila za pozoruhodné, že pri útoku neutrpel zranenia žiaden z jej príslušníkov. Fasáda budovy policajného riaditeľstva a pred ňou zaparkované služobné vozidlá boli pritom doslova posiate dierami po guľkách.