Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Zahraničie

Muž v obkľúčení policajtov sa v USA zabil pádom zo žeriavu

Foto: youtube.com

Polícia poslala príslušníkov na vrchol žeriavu v areáli Južnej metodistickej univerzity. Muž vyliezol z kabíny stroja a visel z neho za ruky, potom však spadol dolu.

Dallas 29. mája (TASR) - Muž, ktorý sa vyšplhal na 45 metrov vysoký stavebný žeriav v univerzitnom areáli v americkom Dallase, dnes skoro ráno spadol dolu a zabil sa. Skončilo sa tak 15 hodín trvajúce policajné obkľúčenie a vyjednávanie.

Texaská polícia oznámila, že muž zomrel nadránom, jeho meno ešte nezverejnila.

Polícia poslala príslušníkov na vrchol žeriavu v areáli Južnej metodistickej univerzity. Muž vyliezol z kabíny stroja a visel z neho za ruky, potom však spadol dolu.

Tragickú a dramatickú scénu zachytili televízne kamery.

Muž podľa prvých správ strávil neznesiteľne horúce, sparné pondelňajšie popoludnie na žeriave, ktorý sa týči nad areálom v University Park, luxusnej oblasti na severe texaského Dallasu. Policajtom muž oznámil, že je ozbrojený, a vyhrážal sa, že zabije každého, kto sa k nemu priblíži.



Príslušníci jednotky špeciálnej taktiky z dallaského policajného zboru spolupracovali s univerzitnou políciou pri riešení situácie a snažili sa muža presvedčiť, aby zo žeriavu zišiel.

Hovorca Južnej metodistickej univerzity uviedol, že v pondelok bol americký štátny sviatok Memorial Day na počesť padlých vojakov a tak univerzitný areál zatvorili. V tom čase sa na jeho pozemku nachádzal iba "nevyhnutný personál a návštevníci".

Polícia ešte neoznámila, či bol muž naozaj ozbrojený.