Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Muža zo Sydney odsúdili na 17 rokov väzenia za streľbu v mene IS

Ilustračná snímka. Foto: Ilustračné foto

Alameddinov komplic Raban Alou bol už v marci tohto roka odsúdený na 33 rokov väzenia.

Sydney 18. mája (TASR) - Na 17 rokov väzenia odsúdili v piatok Austrálčana, ktorý zaobstaral revolver použitý pri vražde zamestnanca polície pri útoku v Sydney v roku 2015 inšpirovanom teroristickou organizáciou Islamský štát (IS). Informuje o tom agentúra AP.

Páchateľa útoku, vtedy 15-ročného študenta strednej školy Farhada Jabara, zastrelili krátko po tom, čo v októbri 2015 spomínaným revolverom zabil pred policajným riaditeľstvom v centre Sydney policajného účtovníka Curtisa Chenga.

Talal Alameddine, ktorý počas čítania rozsudku nebol prítomný, sa v októbri 2017 priznal, že vlastnil predmet spojený s teroristickým činom a zaobstaral zbraň, ktorou bol útok vykonaný.

Polícia podľa súdu našla v Jabarovom oblečení odkaz, v ktorom sa uvádzalo, že svojím činom prišiel "zasiať teror do vašich sŕdc", spresnil server denníka Guardian.

"Všetci ste sledovaní 24 hodín denne, kým spíte, kým bdiete, kým plánujete... Vaše noci sa zmenia v nočnú moru, vaše dni v peklo... z vôle Alaha," stálo ďalej v odkaze.

Alameddinov komplic Raban Alou bol už v marci tohto roka odsúdený na 33 rokov väzenia. Podľa súdu boli obaja radikalizovaní extrémisti podporujúci Islamský štát.