Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Múzeum zrušilo festival politickej karikatúry, bojí sa o bezpečnosť

Na snímke karikatúra od MacLeoda, ktorou reagoval na útok na redakciu satirického časopisu Charlie Hebdo. Prokurátor Francois Molins oznámil, že pri stredajšom útoku (7. januára) zabili páchatelia v sídle parížskeho satirického týždenníka Charlie Hebdo ôsmich novinárov, dvoch policajtov, pracovníka údržby a návštevníka. Medzi obeťami sú šéfredaktor týždenníka Stéphane Charbonnier (47), ako aj traja prominentní karikaturisti Georges Wolinski (80), Jean Cabut (76) a Bernard Verlhac (57). Foto: TASR/AP

Múzeum vo francúzskom meste Caen zrušilo konanie každoročného festivalu politickej karikatúry pre obavy o bezpečnosť po nedávnych teroristických útokoch v Paríži a Kodani.

Paríž 26. februára (TASR) - Múzeum vo francúzskom meste Caen zrušilo konanie každoročného festivalu politickej karikatúry pre obavy o bezpečnosť po nedávnych teroristických útokoch v Paríži a Kodani. Informovala o tom dnes agentúra AP.

"V žiadnom prípade nemôžeme pripustiť ani najmenšie riziko voči karikaturistom, našim návštevníkom, ako aj pracovníkom múzea Mémorial de Caen," uviedol v tlačovom vyhlásení riaditeľ múzea Stéphane Grimaldi.

Podľa Grimaldiho niekoľko francúzskych a zahraničných karikaturistov vyjadrilo po februárovom útoku na podujatie o slobode prejavu v Kodani obavy, v poslednom čase sa tiež internetová stránka tohto múzea stala terčom niekoľkých útokov hackerov.

Na piatom ročníku festivalu politickej karikatúry sa mali v tomto múzeu, zameranom na históriu z obdobia druhej svetovej vojny, v apríli zísť umelci z celého sveta.