Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

Na bulharsko-tureckej hranici zadržali podozrivých z podpory terorizmu

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Skupina Nemcov sa presúvala vlakom z rumunského hlavného mesta Bukurešť do tureckého Istanbulu, aj keď mali od nemeckých orgánov zakázané vycestovať z krajiny.

Sofia 21. apríla (TASR) - Skupinu piatich štátnych príslušníkov Nemecka zadržali na bulharsko-tureckej hranici pre podozrenie, že ide o podporovateľov nemenovanej teroristickej organizácie. O prípade z 12. apríla informovala vo štvrtok bulharská Štátna agentúra pre národnú bezpečnosť (DANS).

Skupina sa presúvala vlakom z rumunského hlavného mesta Bukurešť do tureckého Istanbulu, aj keď mali od nemeckých orgánov zakázané vycestovať z krajiny. Štyroch dospelých mužov, ktorí údajne podporujú teroristickú organizáciu v Sýrii a Iraku, medzičasom z Bulharska vyhostili.

Piata, neplnoletá osoba zatiaľ zostáva v starostlivosti bulharských sociálnych služieb, ktoré podnikajú kroky, aby sa vrátila k svojej rodine. Podľa údajov DANS sa chcela dostať do Sýrie, aby sa tam pripojila k teroristom.

Agentúra ďalej uviedla, že cestujúci upútali pozornosť polície na hraničnom priechode Kapitan Andrejevo - Kapikule svojim podozrivým vzhľadom a správaním. Jeden zo zadržaných cestoval s pasom patriacim inému Nemcovi.