Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Zahraničie

Česká diaľnica je neprejazdná: Zhorel tam maďarský kamión s melónmi

Ilustračné foto. Foto: TASR - Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR

Na obchádzkových trasách sa vytvárajú dlhé kolóny a vodiči sa tam zdržia približne hodinu. Odstraňovanie následkov požiaru potrvá niekoľko hodín.

Praha 16. augusta (TASR) - Česká diaľnica D1 je v úseku 36. kilometra neďaleko obce Ostředek v okrese Benešov v Stredočeskom kraji v oboch smeroch stále uzatvorená po tom, ako tam dnes ráno zhorel kamión prevážajúci melóny. Informoval o tom spravodajský kanál Českej televízie ČT24.

Na obchádzkových trasách sa vytvárajú dlhé kolóny a vodiči sa tam zdržia približne hodinu. Odstraňovanie následkov požiaru potrvá niekoľko hodín.

Maďarský kamión prevážajúci melóny začal horieť na diaľnici D1 v smere na Prahu okolo 7.00 h ráno. Oheň zasiahol celé vozidlo vrátane nákladu. Škoda tak podľa ČT24 bude vo výške miliónov českých korún. Vodič pri incidente neutrpel zranenia.

Pri požiari vybuchli vo vozidle dva hasiace prístroje a vzápätí aj nafta, ktorá sa rozliala v oboch smeroch diaľnice.

Diaľnica je tak na tomto mieste úplne neprejazdná. Požiar sa podarilo uhasiť pred 9.00 h. Až potom hasiči uvoľnili vozidlá, ktoré boli zablokované v uzatvorenom úseku.

Odstraňovanie následkov by podľa hasičov malo pokračovať popoludní. Na mieste upratujú vysypané melóny, nasledovať bude odstránenie vraku kamióna. Cestári tiež musia vyhodnotiť, či požiar nepoškodil povrch diaľnice.