Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Zahraničie

Na chorvátskom ostrove Čiovo vypukol rozsiahly požiar

Hasičské lietadlo strieka vodu na hasenie lesného požiaru na ostrove Čiovo v Chorvátsku vo štvrtok 27. júla 2023. Foto: TASR/AP

Vzhľadom na silu vetra sa plamene rýchlo šírili, ale domy na ostrove zatiaľ nie sú ohrozené, uvádza sa vo vyhlásení národného združenia hasičov.

Záhreb 28. júla (TASR) - Desiatky hasičov s podporou lietadiel bojovali vo štvrtok s rozsiahlym lesným požiarom na chorvátskom ostrove Čiovo. Informovala o tom agentúra AFP.

Hustý dym bolo vidno i z neďalekého mesta Split. Vzhľadom na silu vetra sa plamene rýchlo šírili, ale domy na ostrove zatiaľ nie sú ohrozené, uvádza sa vo vyhlásení národného združenia hasičov.

Požiar, ktorý vypukol začiatkom tohto týždňa neďaleko turistami obľúbeného chorvátskeho mesta Dubrovník, sa podarilo dostať pod kontrolu v stredu.

Spravodajský web Novinky.cz vo štvrtok napísal, že medzinárodné letisko v meste Trogir obmedzilo prevádzku tak, že lietadlá štartovali a pristávali len z jedného smeru. Letecký koridor smerom na Split bol uzavretý vzhľadom na to, že ho využívajú hasičské lietadlá.

Chorvátske pobrežie posiate viac ako 1000 ostrovmi a ostrovčekmi navštívia každoročne milióny turistov, doplnila AFP.