Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Na škôlkarov v Česku spadol počas vychádzky strom, ostalo päť ranených

Ilustračné foto. Foto: TASR/Alexandra Moštková

Ťažko zranené dieťa previezli vrtuľníkom do nemocnice v Českých Budějoviciach, ďalšie štyri deti s ľahšími poraneniami odviezli sanitky do okolitých nemocníc.

Jindřichův Hradec 29. júna (TASR) - Strom spadol dnes dopoludnia na päť malých detí v okrese Jindřichův Hradec v Juhočeskom kraji, jedno z nich utrpelo ťažké poranenie hlavy a štyri majú ľahké zranenia. Na mieste zasahoval aj vrtuľník, informoval spravodajský portál Novinky.cz.

Nešťastie sa stalo v katastri obce Český Rudolec pri vychádzke detí z materskej školy. "Keď sa už vracali naspäť z vychádzky, spadol z dosiaľ nezistených príčin vyrastený strom. Zasiahol celkovo päť detí a následne sa zvalil na cestu," uviedla hovorkyňa polície Hana Millerová.

Ťažko zranené dieťa previezli vrtuľníkom do nemocnice v Českých Budějoviciach, ďalšie štyri deti s ľahšími poraneniami odviezli sanitky do okolitých nemocníc. Informácie poskytol portálu Novinky.cz riaditeľ záchrannej služby Marek Slabý.

Zatiaľ nie je jasné, čo sa presne stalo a či malo na pád stromu vplyv počasie. Polícia podľa hovorkyne Millerovej vyšetruje prípad pre podozrenie zo spáchania trestného činu ťažkého ublíženia na zdraví z nedbalosti. Hovorkyňa upozornila, že vzhľadom na citlivosť prípadu, keďže sa týka malých detí, nebude polícia poskytovať k tejto udalosti bližšie informácie.