Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Zahraničie

Na útočníka z elitného gymnázia v Durínsku uvalili vyšetrovaciu väzbu

Na snímke katolícke gymnázium v Rosslebene, kde sa útok odohral. Foto: Facebook TAG24 Zwickau

Kláštornú školu, ktorej korene siahajú do 16. storočia, po zoštátnení v bývalej Nemeckej demokratickej republike zrenovovali a v roku 2008 sprivatizovali.

Rossleben 12. septembra (TASR) - Súd v Nordhausene v nemeckej spolkovej krajine Durínsko rozhodol dnes o uvalení vyšetrovacej väzby na 15-ročného študenta elitného katolíckeho gymnázia v Rosslebene, ktorý v pondelok vytiahol v triede nôž a bodom ním spolužiaka.

Tínedžera podozrievajú z trestného činu pokusu o vraždu. Jeho o rok mladšieho spolužiaka previezol vrtuľník záchrannej služby v pondelok so život ohrozujúcim zranením do nemocnice. Obeť útoku tam urgentne operovali, momentálne je už mimo akútneho ohrozenia života. Informoval o tom dnes Stredonemecký rozhlas (MDR).

Útoku nožom, ktorého pozadie vyšetrujú kriminalisti, predchádzala podľa doterajších poznatkov vyšetrovateľov ostrá hádka spolužiakov. O okolnostiach, ktoré k nej viedli, by viac informácií mali kriminalistom poskytnúť vypočúvaní svedkovia z radov študentov. Časti z nich, ktorí utrpeli šok, museli poskytnúť psychologickú pomoc; výučba na gymnáziu by v ďalších dňoch mala pokračovať.

O poznatkoch krajinskej vlády o pozadí činu, ako aj o jej reakcii na dianie na elitnej škole sa chce na pôde Krajinského parlamentu v Erfurte informovať opozičná Alternatíva pre Nemecko (AfD).