Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

VIDEO: Na istanbulskom letisku hlásia výbuch, streľbu a mŕtvych

Na snímke zábery po výbuchu na istanbulskom letisku. Foto: Twitter.com

Informovala o tom spravodajská stanica CNN Türk.

Istanbul 28. júna (TASR/Teraz.sk) - Najmenej desať mŕtvych a mnoho zranených si vyžiadali dva výbuchy a streľba, ktoré dnes večer otriasli Istanbulským Atatürkovým letiskom. Informoval o tom turecký minister spravodlivosti Bekir Bozdag.

Turecké úrady uviedli, že na letisku sa odpálili dvaja útočníci po tom, ako na nich začala strieľať polícia, informovala agentúra AP.

Miestom jedného z výbuchov bolo pravdepodobne kontrolné stanovište pri vstupe ku príletovej časti medzinárodného terminálu. Úrady tento terminál okamžite uzavreli.

Podľa tureckej agentúry DHA išlo o teroristické útoky, ktoré sa odohrali na dvoch rôznych miestach letiska.




Z miest explózií bolo podľa tureckých médií počuť silnú streľbu, uviedla spravodajská stanica CNN Türk. Na záberoch zverejnených na sociálnych sieťach vidno vybiehať z budov ľudí v panike.

Agentúra Reuters s odvolaním sa na svedkov uviedla, že streľbu bolo počuť z parkoviska. Zranených odvážajú na ošetrenie vozidlá taxislužieb.

Na letisko, ktoré je jedenástym najvyťaženejším na svete, dorazili desiatky sanitiek a vozidiel bezpečnostných zložiek.

Varovanie amerického ministerstva zahraničných vecí pred cestovaním do Turecka, ktoré bolo vydané v marci, rezort aktualizoval v pondelok. V aktualizovanom varovaní sa uvádza, že Američania majú "dbať na opatrnosť pri návšteve verejne prístupných priestorov, najmä tých, v ktorých sa zdržiavajú turisti".

Turecko sa v uplynulom období stalo opakovane terčom útokov extrémistov, väčšinou spájaných s aktivitami kurdských militantov alebo skupiny Islamský štát (IS).