Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Na Izrael vypálili dve rakety zo Sýrie

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Celá udalosť je v štádiu vyšetrovania. Podľa predbežnej analýzy izraelskej armády však strely neboli vypálené omylom ani v rámci bojov na priľahlej strane sýrskej hranice.

Jeruzalem 1. júna (TASR) - Na oblasť Izraelom kontrolovaných Golanských výšin boli v sobotu večer vypálené dve strely z územia Sýrie. Informoval o tom izraelský denník Haarec.

Podľa izraelskej armády strely nespôsobili žiadne škody ani zranenia a nedošlo ani k vyhláseniu leteckého poplachu. Vypálili ich zo sýrskeho územia smerom na Izraelom obsadenú horu Hermon.

Celá udalosť je v štádiu vyšetrovania. Podľa predbežnej analýzy izraelskej armády však strely neboli vypálené omylom ani v rámci bojov na priľahlej strane sýrskej hranice. Tam totiž v súčasnosti neprebiehajú žiadne intenzívne boje.

Armáda preveruje správy, podľa ktorých jedna zo striel zasiahla neobývanú lokalitu neďaleko strážneho stanovišťa izraelských ozbrojených síl na hore Hermon. Druhá mala dopadnúť ešte na území Sýrie.

Sýria sa v pondelok stala terčom izraelského raketového útoku, pri ktorom podľa sýrskych úradov utrpeli zranenia traja vojaci. Izraelská raketa zasiahla vojenské vozidlo v pohraničnej provincii Kunajtra. Izraelská armáda uviedla, že útok bol odvetou za predchádzajúcu protileteckú paľbu na jednu z jej stíhačiek.