Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

OTRASNÝ NÁLEZ: Na juhu Mexika našli vrecia s rozštvrtenými mŕtvolami

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Mexiko v súčasnosti zažíva vlnu násilia, pričom počas uplynulého roka bolo v tejto krajine zaznamenaných 29.168 trestných činov, keď došlo k usmrteniu osôb. Ďalších približne 30.000 ľudí zmizlo.

Chilpancingo 31. januára (TASR) - Vyšetrovatelia na juhu Mexika našli sedem rozštvrtených ľudských tiel, ktorých časti boli uložené v 15 plastových vreciach blízko mesta Chilapa v nepokojnej provincii Guerrero.

Agentúra DPA o tom informovala v noci na stredu s odvolaním sa na miestne bezpečnostné orgány. Najmenej jedna z nájdených obetí násilia bola podľa nich ženského pohlavia.

Mexiko v súčasnosti zažíva bezpríkladnú vlnu násilia, pričom počas uplynulého roka bolo v tejto krajine zaznamenaných 29.168 trestných činov, keď došlo k usmrteniu osôb. Ďalších približne 30.000 ľudí zmizlo.

Početné prípady zatknutia alebo zabitia vplyvných kartelových bosov rozpútali v Mexiku v poslednom období kruté boje medzi príslušníkmi jednotlivých zločineckých syndikátov. Okrem obchodovania s drogami sa tieto organizácie venujú aj výpalníctvu, obchodovaniu s ľuďmi či krádežiam pohonných hmôt.