Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Zahraničie

Na leteckej šou v USA sa zrútilo lietadlo s kaskadérkou

Lietadlo s kaskadérkou sa zrútilo počas leteckej šou v americkom štáte Ohio. Pri incidente zahynul pilot, ako aj kaskadérka, ktorá predvádzala akrobatické čísla na krídle lietadla. Foto: TASR/AP

V histórii daytonskej leteckej šou ide už o druhý tragický prípad. V roku 2007 sa tu zabil akrobatický letec Jim LeRoy.

Dayton 23. júna (TASR) - Lietadlo s kaskadérkou sa zrútilo počas sobotňajšej leteckej šou v americkom štáte Ohio. Pri incidente zahynul pilot, ako aj kaskadérka, ktorá predvádzala akrobatické čísla na krídle lietadla. Informovala o tom agentúra AP.

Incident sa odohral v sobotu v poobedňajších hodinách miestneho času neďaleko Medzinárodného letiska Jamesa M. Coxa v Daytone v rámci 39. ročníka Vectren Dayton Air Show. Podujatie v dôsledku nešťastia prerušili až do jeho dnešného finále. K zraneniam divákov nedošlo.

Podľa internetového vydania denníka USA Today sú obeťami kaskadérka Jane Wickerová a pilot Charlie Schwenker. Na amatérskom videozázname je vidno, ako sa lietadlo pri predvádzacom manévri otočilo hore podvozkom a kaskadérka sedela na jeho krídle. Následne sa stroj naklonil a zrútil sa na zem, pričom explodoval a miesto dopadu zachvátili plamene.



V histórii daytonskej leteckej šou ide už o druhý tragický prípad. V roku 2007 sa tu na svojom dvojplošníku zabil akrobatický letec Jim LeRoy.

2 dead in Dayton air show crash