Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

Na letisku v Düsseldorfe zatkli muža podozrivého z príslušnosti k IS

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Zadržaného muža údajne vidieť na záberoch z výcvikového tábora, kde ukazuje, ako sa používajú zbrane. Podľa informácií si tiež zaobstaral automatickú pušku a ručné granáty pre použitie v boji.

Berlín 24. septembra (TASR) - Nemecká spolková prokuratúra nechala zatknúť na letisku v Düsseldorfe údajného príslušníka teroristickej organizácie Islamský štát (IS), ktorý sa v piatok vracal do Nemecka z územia Turecka. Agentúra DPA o tom dnes informovala s odvolaním sa na vyhlásenie prokuratúry so sídlom v Karlsruhe.

Na nemenovaného 22-ročného muža bol vydaný zatykač a po prílete do Düsseldorfu ho vzali do vyšetrovacej väzby. Dôvodom je zistenie, že v auguste 2015 vycestoval cez Turecko do Sýrie, aby sa tam pridal k militantom IS.

Zadržaného muža údajne vidieť na záberoch z výcvikového tábora, kde ukazuje, ako sa používajú zbrane. Podľa zverejnených informácií si tiež zaobstaral automatickú pušku a ručné granáty pre použitie v boji. Pripisujú mu tiež snahy presvedčiť iné osoby z Nemecka, aby sa k nemu pridali a takisto odišli do regiónu ovládaného IS.