Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Zahraničie

Na letisku v Naí Dillí museli pre vyhrážku evakuovať dve lietadlá

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Cestujúcich letu spoločnosti Air India z Naí Dillí do východoindického mesta Bhubanešvár odviedli z lietadla a ich batožinu kontrolujú.

Naí Dillí 17. marca (TASR) - Bezpečnostný personál evakuoval dnes pasažierov a posádku z dvoch lietadiel na medzinárodnom letisku v indickom hlavnom meste Naí Dillí, pretože prijalo anonymné telefonáty o umiestnení výbušnín v týchto lietadlách. Informovala o tom agentúra AP.

Cestujúcich letu spoločnosti Air India z Naí Dillí do východoindického mesta Bhubanešvár odviedli z lietadla a ich batožinu kontrolujú, uviedla dnes tlačová agentúra Press Trust od India.

Podobne museli vystúpiť z lietadla aj pasažieri letu spoločnosti Nepal Airlines, ktorí smerovali do nepálskeho hlavného mesta Káthmandu. Stroj na Medzinárodnom letisku Indiry Gándhíovej prehľadali.

Išlo už o tretiu podobnú vyhrážku bombou za posledných 24 hodín. V stredu večer museli evakuovať pasažierov a posádku lietadla spoločnosti Air India na medzinárodnom letisku v thajskej metropole Bangkok, a to pre bombový poplach, ktorý sa ukázal ako falošný.