Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

V Maďarsku sa tragicky prevrátil autobus, pri nehode boli aj Slováci

Na zľadovatenej diaľnici v Maďarsku sa 18. decembra 2016 prevrátil autobus s Maďarskou ŠPZ. Následne do neho narazilo niekoľko ďalších vozidiel vrátane auta so slovenskou poznávacou značkou. Pri vážnej nehode zahynuli traja ľudia, Slováci medzi nimi neboli. Foto: TASR/AP

Vodič autobusu, v ktorom zomreli traja ľudia, sa chcel vyhnúť zrážke. Medzi zranenými neboli Slováci, tvrdí rezort diplomacie.

Budapešť 18. decembra (TASR) - Vodič maďarského poschodového autobusu cestovnej kancelárie Grand Tours, ktorý sa v sobotu pred polnocou prevrátil na diaľnici M3 a v ktorom zomreli traja cestujúci, sa pravdepodobne snažil vyhnúť zrážke s iným vozidlom. Uviedla to dnes agentúra MTI s odvolaním sa na majiteľa cestovnej kancelárie Sándora Nagya.

Podľa vyjadrenia Nagya z neoficiálnych informácií vyplýva, že autobus v úseku medzi mestami Mezökesresztes a Mezökovesd predbehlo osobné auto a pri zaraďovaní sa späť do jazdného pruhu dostalo šmyk. Vodič autobusu v snahe zabrániť zrážke strhol volant.

Na zľadovatenej vozovke sa autobus s 81 cestujúcimi prevrátil, následne do neho narazilo deväť osobných áut a dva mikrobusy.

Medzi zranenými neboli občania SR. Pre TASR to potvrdil riaditeľ tlačového odboru rezortu diplomacie Igor Skoček. "Súčasťou nehody bolo aj auto so slovenskou štátnou poznávacou značkou, nikto sa však nezranil," uviedol. Medzi havarovanými boli aj rumunské a ukrajinské vozidlá.

Obeťami havárie sú 13-ročný chlapec, 20-ročná žena a muž vo veku okolo 50 rokov. Zranených 31 ľudí previezli do nemocníc v Miškovci, Egri a Debrecíne. Z nich desiati utrpeli ťažké poranenia, dvaja sú v kritickom stave.

Polícia Boršodsko-abovsko-zemplínskej župy diaľnicu v celej šírke otvorila až dnes popoludní. Cestujúci autobusu sa vracali z vianočného trhu vo Viedni. Na diaľnici sa tvorila námraza z hmly.