Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Na oceliareň v západoruskom meste Čerepovec zaútočil dron

Ilustračná snímka. Foto: TASR Henrich Mišovič

V stredu 6. marca sa stal terčom útoku dronov Michajlovský banský a spracovateľský závod v Železnogorsku v Kurskej oblasti, v dôsledku ktorého začali horieť palivové nádrže.

Moskva 7. marca (TASR) - Bezpilotné lietadlo neznámeho pôvodu narazilo vo štvrtok ráno do indukčnej vysokej pece v hutníckom podniku Severstaľ v západoruskom meste Čerepovec ležiacom vo Vologodskej oblasti. Informovalo o tom ruskojazyčné vysielanie BBC s odvolaním sa na oznámenie tamojšieho gubernátora Georgija Filimonova.

„Prevádzka pece nebola narušená, podnik funguje normálne,“ uviedol Filimonov stým, že situácia je pod kontrolou od 05.40 h miestneho času.

Severstaľ, predtým známy pod názvom Čerepovecký metalurgický kombinát, je druhým najväčším závodom na výrobu ocele v Rusku. Pri privatizácii ruských štátnych podnikov v roku 1993 získal veľkú časť akcií spoločnosti jej vtedajší finančný riaditeľ Alexej Mordašov. Po začiatku ruskej agresie na Ukrajine naň EÚ a USA uvalili sankcie.

V stredu 6. marca sa stal terčom útoku dronov Michajlovský banský a spracovateľský závod v Železnogorsku v Kurskej oblasti, v dôsledku ktorého začali horieť palivové nádrže. Ukrajinské médiá uviedli, že útok vykonala ukrajinská vojenská rozviedka (HUR).