Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 22. máj 2024Meniny má Júlia a Juliána
< sekcia Zahraničie

Na pľúcnu ventiláciu je v Maďarsku napojených 60 ľudí s koronavírusom

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Na ochorenie COVID-19 zomrelo v Maďarsku v uplynulých 24 hodinách osem ľudí a pribudlo tiež 73 prípadov nákazy novým typom koronavírusu (SARS-CoV-2).

Budapešť 16. apríla (TASR) - V maďarských nemocniciach je hospitalizovaných 722 dospelých a sedem detí s nákazou nového druhu koronavírusu. Na jednotkách intenzívnej starostlivosti je na pľúcnu ventiláciu napojených 60 pacientov trpiacich ochorením COVID-19, informovala vo štvrtok šéfka maďarského Úradu štátnej zdravotnej služby (ÁNTSZ) Cecília Müllerová.

Podľa spravodajského servera 24.hu Müllerová na tlačovej konferencii krízového štábu dodala, že infekciu novým koronavírusom zaznamenali doposiaľ v 11 sociálnych zariadeniach pre seniorov. Väčší počet dôchodcov je nakazených v dvoch budapeštianskych domoch dôchodcov - na Peštianskej ceste a na ulici Rózsa út.

Na ochorenie COVID-19 zomrelo v Maďarsku v uplynulých 24 hodinách osem ľudí a pribudlo tiež 73 prípadov nákazy novým typom koronavírusu (SARS-CoV-2). Celkový počet obetí stúpol na 142 a potvrdených infikovaných na 1652.

Mnohí nakazení sú doma bez príznakov, preto nepotrebujú žiadnu zdravotnú starostlivosť, ale stúpa počet tých, ktorí musia byť hospitalizovaní. V domácej karanténe ej 12.737 osôb. Počet laboratórnych testov stúpol aktuálne na 38.489.


Spravodajca TASR Ladislav Vallach