Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Na políciu prišla listová bomba, podarilo sa ju zneškodniť

Ilustračné foto. Foto: TASR/Vladimír Benko/MV SR

Stanicu v meste Ski evakuovali v stredu ráno po tom, ako jeden z tamojších zamestnancov upozornil svojich nadriadených na podozrivý balík.

Oslo 6. decembra (TASR) - Nórska polícia vo štvrtok oznámila, že sa jej podarilo zneškodniť potenciálne ničivú listovú bombu, ktorá bola zaslaná na policajnú stanicu ležiacu juhovýchodne od Osla. Informovala o tom agentúra AFP s tým, že v tejto škandinávskej krajine ide o neobvyklý prípad.

Stanicu v meste Ski evakuovali v stredu ráno po tom, ako jeden z tamojších zamestnancov upozornil svojich nadriadených na podozrivý balík. Následne vyšlo najavo, že obsahoval podomácky vyrobenú bombu, ktorá mala vybuchnúť pri jeho otvorení.

"Skutočná bomba, ktorá mohla a aj bola navrhnutá tak, aby ublížila ľuďom," povedal novinárom policajný komisár Steven Hasseldal. "Ide o veľmi vážny zločin. Považujeme ho za útok voči polícii, mohol spôsobiť veľa škôd," dodal.

Bombu zneškodnili pyrotechnici. Polícia uviedla, že doposiaľ v súvislosti s prípadom nezadržala nijakého podozrivého.

Incident tohto druhu je v Nórsku veľmi nezvyčajný. Polícia je v tejto krajine totiž vo všeobecnosti rešpektovaná, pričom jej príslušníci sú zvyčajne neozbrojení, konštatovala AFP.