Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Zahraničie

Na severe Poľska vyčíňalo tornádo, o život prišiel jeden človek

Tornádo v Poľsku Foto: TERAZ/Youtube.com

Zničilo desiatky domov a spustošilo lesy.Pre silný vietor prišiel o život jeden človek a desiatky ľudí utrpelo zranenia, informoval portál Novinky.cz.

Bratislava 15. júl (TERAZ.SK) - Na severe Poľska sa vyzúrilo v sobotu večer tornádo. Zničilo desiatky domov a spustošilo lesy.Pre silný vietor prišiel o život jeden človek a desiatky ľudí utrpelo zranenia. Informoval o tom hovorca poľských hasičov Pawel Frontczak, uvádza portál Novinky.cz.

Silný vietor najviac postihol Pomoransko a Kujawsko-Pomoranské vojvodstvo, kde v noci zasahovalo takmer tristo hasičov.Tí odstraňovali popadané stromy na cestách a elektrickom vedení a pomáhali majiteľom domov. V dedine Wicinki zomrel v zrútenom dome 60-ročný muž.



"Všetko to trvalo len minútu, alebo možno len 20 sekúnd. Všade lietali škridle, plech a kusy betónu," povedal pre poľskú televíznu stanicu TVN 24 jeden z obyvateľov v dedine Barlewice.

Búrlivé počasie bude na severe Poľska pokračovať aj dnes. Meteorológovia predpovedajú dážď a silný vietor.Rozmary letného počasia pritom Poliakov trápia už od začiatku júla. Minulý týždeň vo Varmijsko-Mazurskomm vojvodstve poškodilo stovky domov silné krupobitie.