Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Na Staromestskom námestí v Prahe sa rozsvietil vianočný stromček

Ilustračné foto. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Smrek, ktorý vztýčili v centre českej metropoly v utorok v skorých ranných hodinách, meral pôvodne 23 metrov, avšak o meter ho skrátili.

Praha 28. novembra (TASR) - Vianočný stromček na Staromestskom námestí v Prahe sa dnes v súlade s očakávaním rozsvietil. S tým spojený tradičný slávnostný akt však magistrát českej metropoly z bezpečnostných dôvodov už skôr zrušil. Stromček zatiaľ každú hodinu na chvíľku zhasne a potom sa rozsvieti opäť, aby od istého času zostal rozsvietený neustále.

Informovali o tom české elektronické médiá.

Po teroristických útokoch z Paríža sa dokonca uvažovalo o úplnom zrušení akcie, avšak radnica sa napokon rozhodla pre kompromisné riešenie. Magistrát, ktorý úzko spolupracuje s českou políciou, zatiaľ nemusel prijať žiadne konkrétne opatrenia súvisiace s potenciálnou teroristickou hrozbou.

Smrek, ktorý vztýčili v centre českej metropoly v utorok v skorých ranných hodinách, meral pôvodne 23 metrov, avšak o meter ho skrátili. Do Prahy ho previezli z okolia Českej Lípy. Staromestské námestie skrášli od dnešného úvodného dňa tamojších vianočných trhov, ktoré potrvajú do 6. januára 2016.

Aj tie sprevádzajú zvýšené bezpečnostné opatrenia. Polícia i strážnici venujú zvýšenú pozornosť navyše vytipovaným pražským námestiam, ale aj nákupným strediskám či prostriedkom MHD.