Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Na Staromestskom námestí v Prahe sa strhla bitka, sledovali ju turisti

Ilustračné foto. Foto: TASR/Miroslava Cibulková

Boxerským ringom sa stal kvetinový záhon pri pamätníku Jána Husa.

Praha 11. mája (TASR) - Bitku uprostred turisticky frekventovaného Staromestského námestia v Prahe sledovali vo štvrtok popoludní desiatky ľudí aj kamery. Spor medzi dvoma mužmi vznikol kvôli žene, bitkára zadržali strážnici, informoval v piatok spravodajský server Novinky.cz.

Boxerským ringom sa stal kvetinový záhon pri pamätníku Jána Husa. Dvaja muži sa tam na seba vrhli, pričom jeden z nich mal podľa kamerového záznamu evidentne navrch. Svojho protivníka udieral päsťami hlava-nehlava. Celý súboj sledovali turisti.

Hliadka strážnikov bola na mieste do dvoch minút. "V kvetinovom záhone strážnici našli jedného z aktérov konfliktu. Muž mal na sebe roztrhané oblečenie a pomliaždeniny na tvári. Druhého muža sa strážnikom podarilo dostihnúť na neďalekej Celetnej ulici," uviedla hovorkyňa pražskej mestskej polície Irena Seifertová.

Dychová skúška bola u oboch mužov pozitívna - mali viac ako 2,5 promile alkoholu v dychu. Vyše promile mala aj žena, kvôli ktorej podľa polície celý incident vznikol. "Konflikt mal vzniknúť údajným napadnutím kamarátky jedného z mužov," konštatovala Seifertová.

Zraneného muža previezla sanitka do nemocnice. Prípad vyšetruje polícia, dodal server Novinky.cz.