Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Na turecké pobrežie Egejského mora vyplavilo 21 utopených migrantov

Migranti sa vyloďujú z trajektu v gréckom prístave Pireus 4. januára 2016. o Príslušníci gréckej pobrežnej stráže zachraňujú stovky migrantov, ktorí sa usilujú preplaviť cez Egejské more do krajín EÚ na napriek studenému počasiu a rozbúrenému moru. Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Migranti, ktorých totožnosť nie je zatiaľ známa, sa podľa polície s najväčšou pravdepodobnosťou chceli z Turecka doplaviť na grécky ostrov Lesbos.

Istanbul 5. januára (TASR) - Telá 21 migrantov vrátane troch detí našli vyplavené na dvoch rôznych miestach na tureckom pobreží Egejského mora po tom, ako sa ich loď prevrátila v rozbúrenom mori. Oznámila to dnes turecká polícia.

Migranti, ktorých totožnosť nie je zatiaľ známa, sa podľa polície s najväčšou pravdepodobnosťou chceli z Turecka doplaviť na grécky ostrov Lesbos, informuje tlačová agentúra Reuters.

Jedenásť tiel policajti našli dnes skoro ráno na pláži prímorského letoviska Ayvalik. Ďalších desať tiel identifikovali na pobreží v okrese Dikili. Po prípadných preživších pátrajú tri záchranné člny a vrtuľník.

Agentúra AP uviedla, že osem migrantov sa podarilo zachrániť.