Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Na Ukrajine odovzdali humanitárnu pomoc SR pre nemocnicu

Ilustračné foto Foto: TASR/Henrich Mišovič

Slovenská republika dlhodobo podporuje a spolupracuje na humanitárnych aktivitách na Ukrajine s cieľom zabezpečiť pomoc osobám postihnutým konfliktom vrátane presídlených osôb.

Lisičansk/Bratislava 16. októbra (TASR) - Na Ukrajine dnes odovzdali materiálnu humanitárnu pomoc Slovenskej republiky pre Detskú oblastnú nemocnicu mesta Lisičansk. TASR o tom informoval Tlačový odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR.

Odovzdanie sa uskutočnilo za účasti zástupcov veľvyslanectva SR v Kyjeve, Ministerstva vnútra SR a charitatívnej organizácie Ukrajina - Slovensko SOS/Sme spolu o. z. Materiálna pomoc má za cieľ zlepšiť podmienky personálu a pacientov, predovšetkým detí, ktoré sú najviac postihnuté dôsledkami konfliktu na východe Ukrajiny. V súčasnosti v nemocnici leží 264 detských pacientov.

Slovenská republika dlhodobo podporuje a spolupracuje na humanitárnych aktivitách na Ukrajine s cieľom zabezpečiť pomoc osobám postihnutým konfliktom vrátane presídlených osôb. Pomoc dnes odovzdali priamo hlavnej lekárke v nemocnici v Lisičansku.

Časť poskytnutej pomoci v celkovom objeme 10,5 tony tvorí zdravotnícky materiál a ošatenie. Ďalšia časť materiálnej humanitárnej pomoci je vyčlenená zo zásob Ministerstva vnútra SR a tvoria ju spacie vaky a elektrické ohrievače. Hygienické potreby poskytlo Ústredie ekumenickej pastoračnej služby Ozbrojených síl SR a Ozbrojených zborov SR.

Aktivita je súčasnosťou širšieho záujmu SR aktívnejšie sa podieľať na humanitárnych aktivitách v zahraničí.