Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Na ústredie gréckej vládnej strany Syriza hodili zápalné fľaše

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Tajomník Ústredného výboru Syrizy Panajotis Rigas odsúdil vražedný"útok s tým, že ho spáchali kriminálni násilníci a nebol ideologicky motivovaný.

Atény 20. februára (TASR) - Jeden grécky policajt utrpel zranenia, keď zamaskovaní útočníci hodili v nedeľu zápalné fľaše na aténske ústredie vládnucej ľavicovej strany Syriza. Informovali o tom miestni predstavitelia.

Po útoku zadržali 35 podozrivých na vypočúvanie, uviedol podľa agentúry AP policajný zdroj, ktorý o prípade hovoril pod podmienkou anonymity vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie.

Tajomník Ústredného výboru Syrizy Panajotis Rigas odsúdil "vražedný" útok s tým, že ho spáchali kriminálni násilníci a nebol ideologicky motivovaný.

Na budovu hodili päť zápalných fliaš, pri útoku zhorelo jedno vozidlo.

Grécke opozičné strany vystupňovali v poslednom čase kritiku vládnej strany s tvrdením, že postupuje nedbalo v otázkach bezpečnosti po nedávnych útokoch, ktorých terčom sa stali autobusy a automaty na cestovné lístky. Syrizu oponenti obvinili, že chráni samozvanú anarchistickú mládež, ktorá sa dopúšťa takýchto činov.