Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Na zozname extrémistických materiálov je i plagát zosmiešňujúci Putina

Vladimir Putin. Foto: TASR/AP

Človek podobný Putinovi má na tvári mejkap: má namaľované pery i mihalnice, čo podľa zámeru autorov plagátu má byť narážka na - ako oni tvrdia - neštandardnú sexuálnu orientáciu prezidenta.

Moskva 5. apríla (TASR) - Ruské ministerstvo spravodlivosti zaradilo do zoznamu extrémistických materiálov aj plagát s vyobrazením človeka s mejkapom na tvári a podobného ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi. Podľa denník Novaja gazeta o tom dnes na svojej stránke informoval samotný rezort.

Ministerstvo vysvetlilo, že rozhodnutie o tom, že plagát bude zaradený na zoznam extrémistických materiálov, prijal vlani 11. mája súd v meste Tver.




Rezort vo svojom komentári vysvetlil, že ide o plagát "s vyobrazením človeka podobajúceho sa na prezidenta V.V. Putina, na ktorého tvári je mejkap: má namaľované pery i mihalnice, čo podľa zámeru autorov plagátu má byť narážka na - ako oni tvrdia - neštandardnú sexuálnu orientáciu prezidenta." Po fotografiou bol text s nemravným slovníkom. Webová stránka, na ktorej sa tento plagát objavil, je zablokovaná, dodalo ministerstvo.

Zoznam materiálov, ktorý vypracovalo ruské ministerstvo spravodlivosti, má 4074 položiek označených za extrémistické. Podľa zákona hrozí v Rusku za zhotovenie a šírenie takýchto materiálov pokuta do 3000 rubľov (takmer 50 eur) alebo väzenie do 15 dní.